Vissza a 2022-es vetélkedő oldalára / Înapoi la ediția 2022

Hírek

Minden, ami újdonság
news1

Rendhagyó díjátadó 2021-ben is

Különleges díjátadóra került sor idén is.

További részletek
news1

Lezárult az V. Virágos Kolozsvár vetélkedő

Október 7-én sor került a Virágos Kolozsvár versenyre beérkezett 77 pályázat elbírálására, a szakmai zsűri kiválasztotta a nyerteseket.

További részletek
news1

Szépítsünk együtt idén is!

2021. szeptember 9.– október 3. között ötödik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt. A szeptemberre meghirdetett versenyben az alábbi öt kategóriában lehet pályázni.

További részletek

Aktuális projektjeink

Minden, amiben részt vehet
feature1

Ötödik alkalommal pályázhat a Virágos Kolozsvár vetélkedőn

2021. szeptember 9.– október 3. között ötödik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt.

További részletek
feature1

Negyedik alkalommal hirdetjük meg a Virágos Kolozsvár versenyt

Idén, augusztus 17. – szeptember 30. között immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt.

 

További részletek
feature1

Harmadik alkalommal hirdettük meg a Virágos Kolozsvár versenyt

A Kolozsvári Városszépítő Egylet idén immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Virágos Kolozsvár versenyt.

További részletek
feature1

Második alkalommal jelentkezik a Virágos Kolozsvár projekt

A Kolozsvári Városszépítő Egylet immár második alkalommal hirdeti meg a Virágos Kolozsvár versenyt.

További részletek
feature1

Megszépül a város!

A Virágos Kolozsvár Mozgalom célja, hogy a kincses város polgárait rávegye a szemnek tetszetősebb városi táj megteremtésére.

További részletek

A Városszépítő Egyletről

Bemutatkozunk
test

Magunkról röviden...

A Kolozsvári Városszépítő Egylet újraalakításának gondolata Gergely Balázs nevéhez fűződik. A történet kezdete valamikor a 2016. évre tehető, amikor az ő kezdeményezésére ült össze néhány kolozsvári magyar fiatal és kezdtek el arról beszélgetni, hogy Kolozsvár, a látványos gazdasági és infrastrukturális fejlődés ellenére, vagy éppen annak köszönhetően, kezdi elveszíteni az élhető, szerethető, kellemes és esztétikus mivoltát. Ez a kezdeti felismerés vezetett oda, hogy a kezdeményező csapat egyre bővülni kezdett, egyre több ember kezdte elfogadni és osztani azt az elképzelést, hogy annak érdekében, hogy Kolozsvár méltó lehessen a Kincses Város névhez, szükség lenne olyan projektekre, amelyek a városszépítés, az élhetőbb környezet, az esztétikus városkép területén hoznának valami újat. A kezdeményezéstől az egyesület bejegyzéséig eltelt mintegy másfél év alatt összeállt az alapítók köre, megszülettek az első projekt ötletek és bejegyzésre került az egyesület is. Tovább>>